Kent je dat?

Je bedrijf is aan het veranderen en jouw team moet mee. Je doet je best dat proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, maar je hebt last van een aantal werknemers die de hakken in het zand zetten. Je weet dat je deze mensen geweldig zijn voor het bedrijf, dus je wilt ze graag erbij houden en dan vooral gemotiveerd...

Of je hebt twee teams die bij elkaar gevoegd worden, maar een totaal verschillende achtergrond hebben. Hoe ga je die laten samenwerken? Ze moeten elkaar eerst leren begrijpen...

Of je hebt een team met allemaal uitstekend functionerende specialisten. Allemaal geweldig in het vak, maar is het wel een team, vraag je je soms af. Kennen ze elkaar, kunnen ze samenwerken, weten ze eigenlijk wel wat de anderen doen? Want dan pas kun je het volle potentieel uit je team halen...

Of je team zit een beetje vast. Wat wordt de volgende stap? Wat het volgende project? Hoe gaan we de dingen aanpakken? Je wilt immers weer een geweldig product op de markt zetten, je wilt groeien...


Serious Arts is - vanzelfsprekend - het antwoord.

Door het inzetten van creatieve werkvormen, het maken van kunst, helpt Serious Arts je werknemers samen te werken, elkaar (beter) te leren kennen, te overleggen. Op een heel ander niveau dan normaal. Beetje meer rechter hersenhelft: het stimuleert de creativiteit, intuitie, gevoel, verbeelding en inzicht. Het werkt drempelverlagend, je komt dichterbij de kern van de zaak en jezelf en het is ook nog eens leuk!

Serious Arts werkt als een steen in de vijver: het zet de boel in beweging. Zodat jij, als leidinggevende, weer vooruit kunt met jouw team, jouw bedrijf, jouw missie.


Enkele voorbeelden van Serious Arts:

Ik kan je wel achter het behang plakken.

Er zijn zo van die dingen.... Iedereen heeft wel iets wat'ie liever niet heeft. Soms leidt dat tot irritaties. Soms zelfs tot stagnatie. Dit is een workshop waarbij je jouw dagelijkse kwelling, letterlijk of symbolisch achter het behang gaat plakken. Een leuke manier om met vervelende dingen om te gaan. Je deelt, krijgt wellicht sympathie, misschien een bemoedigend woord. In ieder geval breng je 'dat' terug tot behapbare proporties: namelijk een ding onder het behang. Een workshop die opruimt.

De kern van de zaak.

Samen werkend aan een collage vind je antwoord op vragen als: Waar draait het om bij jou op het werk? Wat is het bedrijfsdoel en hoe verhoud jij je daartoe? Wat is de bedrijfsstrategie en hoe ben jij daarbij betrokken? Welke richting gaan we in en wat kan jij daarin betekenen? Een workshop om persoonlijke idealen en ambities te matchen aan die van het bedrijf. Als startpunt van een veranderingsproces, om 'de neuzen dezelfde kant op te krijgen', meedenken te stimuleren.

Prettig kennismaken.

Voor kennismaken is het nooit te laat. Een workshop voor nieuwe teams, oude teams met nieuwe leden, of lang bestaande teams die elkaar eens op een andere wijze willen leren kennen. Knippen, plakken, tekenen, schilderen op basis van een foto van jezelf. Er ontstaat een verhaal. Een verhaal dat in de drukte van alle dag wellicht nooit verteld wordt. Een verhaal om nog lang over na te praten (bij de koffiecorner, in de lift, tijdens de lunchbreak...)

Beeld van een bedrijf.

Even lekker met z'n allen bezig zijn met als enig doel: iets leuks maken voor in de kantine, receptie, hal, trappengat. Een werkstuk waarmee je als team een eenheid uitdraagt en wellicht nog versteld zult staan van je eigen creativiteit. Iedereen neemt een (foto van een) voorwerp mee, dat volgens jou iets zegt over je bedrijf. Deze trek je over op een overheadsheet. Geprojecteerd op een paneel onstaat een lijnenspel dat gezamelijk wordt ingevuld. Resultaat: een compositie die een beeld van het bedrijf weergeeft.


Serious Arts voor de fun

Nou, kijk dan maar bij de PretZjops van PATCHworkZ

Dit en nog veel meer, voor elk probleem is er een oplossing. Voor elke vraag een kunstzinnige interventie.

Doe eens gek, doe eens SERIOUS!

 
 
 
 
HOME
PAGE